Hel kyckling i ugn

Glömde skriva namn på förra=)

En hel kyckling
kryddor ex: vilka färska kryddor som helst enligt Eric. Vi har dock bara haft:
Chili
Vitlök
Soja
citron
Smörklick
(Rotfrukter)
Salt, peppar

  1. Tina kycklingen
  2. Skär 4 snitt i kycklingen
  3. Pressa vitlök och skär chili. Smörj in kycklingen med kryddorna och pressa i under skinnet och i snitten.
  4. Häll på soja och smörj in den ordentligt
  5. Pressa lite citron över (efter smak)
  6. Salta och peppra
Första gången Eric gjorde denna skar han rotfrukter (morötter osv) och la i formen. Detta för att kyckligen ska ta smak tror jag. Inget måste. Dessa går att äta sen om man vill =)

In i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
Severa med ris och sallad!
Sås kan man ha till om man vill. Vilken som helst!

Ni kan nog räkna ut att vi använder en jävla massa chili och vitlök i de här huset haha=)

/Maria


Godaste laxpaketen

Tänkte att de kanske va på tiden att bli aktiv här=)

Godaste laxen ever som jag slängde ihop idag. Glömde dock ta bild.

2 portioner
2 Laxbitar
1 färsk chili
2 klyftor vitlök
10 oliver
en halv rödlök
(En tsk röd pesto)
en skvätt grädde
en liten klick smör

(I Erics hade jag i röd pesto och det blev inte bra enligt mig. Eric älskade det dock! Men tips: Skippa!)

  1. Tina laxen.
  2. Lägg en laxbit på en bid folie.
  3. Pressa över vitlök.
  4. Hacka upp chilin och fördela mellan paketen.
  5. Hacka oliverna och fördela mellan paketen.
  6. skör löken och fördela mellan paketen.
  7. Häll på grädde (ca två msk per paket.
  8. Klicka en klick smör i varje paket.
  9. Förslut noga!!!!
  10. Sätt ugnen på 200 grader och låt paketen stå i ugnen i ca 15-20 min.
  11. Ät med ris och sallad!

Nästa gång kommer en bild =)

/Maria


Chokladmousse

En smaskig efterrätt! :)


Mörk chokladmousse:

200g mörk choklad

2st äggulor

2 msk socker

3dl grädde


Vit chokladmousse:

3dl grädde

150-200g vit choklad


Mörk mousse:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Vispa grädden lätt.
  4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
  5. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.


Vit mousse:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
  3. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.

 

Garnera med en matsked passionsfrukt.

 

/EmpanE

Himmelsk kycklingryta!

Här kommer en suuuupergooood kycklinggryta!! :)


Ingredienser

4 st kycklingfiléer

Salt
Svartpeppar

4 msk strimlade soltorkade tomater i olja

4 msk tomatpuré

2 ½ dl mellangrädde

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 msk maizenaredning

1 tärning hönsbuljong

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

1 tsk soja

1 msk margarin eller olja att steka i

 

 

 

1. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i en stekpanna tills de är i stort sett genomstekta.

2. Salta och peppra efter smak.

3. Lägg sedan i övriga ingredienser och låt allt puttra i cirka 10 min.

4. Smaka av krydda mer om det behövs.

5. Servera gärna med tagliatelle och en god sallad!

/EmpanE

RSS 2.0