Kladdkakemuffins

Här kommer ett supergott recept på kladdkakemuffins.

16 muffin

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja                                 
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Hacka chokladen och smält den i ett vatten bad och blanda den med smeten
6. Placera ut formar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet
7. Grädda dem i mitten av ugnen i circa 12 minuter. Låt svalna
8. Garnera med en klick vispgrädde och färska bär

Ät och njut!

/ Frida


Korvgryta med curry och äpple

Jag tänkte dela med mej av en väldigt enkel och god korvgryta.


4 portioner

  • 400 g korv (gärna ToppChark)
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde (gärna lite mer om man är sugen)

1. Strimla purjolöken och skär äpplet i bitar.

2. Smält smöret i en gryta, strö på curry och låt fräsa några minuter.

3. Tillsätt purjolöken och äpplet, låt fräsa några minuter.

4. Skär korven i bitar och rör ner. Häll på vatten och låt koka 10 minuter.

5. Tillsätt grädden och låt koka någon minut.

 

Krydda gärna med lite peppar och chili eller vad som behagar. Gott med ris till. Lycklig måltid kära vänner!

/Empan J



Chocolate chip cookies

Har bakat gookakor nu :) Subwaykakor. Amerikanska chocolate chip cookies
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)
Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig.
Blanda till sist i den grovhackade chokladen.
Dela upp smeten i mindre bollar
Platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna.
Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler.
För precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.
Ät och njut! :)
/EmpanE

Supersmaskig kladdkaka

Tänkte göra det första inlägget, jihooo! :)
Kladdkakan jag brukar göra:

3 ägg

4 ½ dl socker

150 g smält smör

2 ¼ dl mjöl

6 msk kakao

2 tsk vanilj

1 ½ krm salt

Man kan alltid ha dajm eller annan chokladgodis i, för lite extra gottigott.

 

Rör ihop allting och häll smeten i en smord pajform. Grädda i 175 ° C i 30-40 minuter, beroende på hur stor form man har.

 

Om man ska ta efter Malins tips så ska den vara lite rinnig, sen stoppar man den i frysen direkt.

Smaskens fillibajs! :)

/EmpanE

matbloggar

http://www.matbloggar.com/addUrl.php

Lägg till din blogg på matbloggar.com, klicka på länken ovan!

 


http://www.matbloggar.net/index.php?act=reg

Lägg till din blogg på matbloggar.net, klicka på länken ovan!




RSS 2.0