Skinkpaj

Skinkpaj för 4-6 personer

Pajskalet brukar jag göra efter detta recept, blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform.

100 gram margarin eller smör
2-3 dl vetemjöl (lite nyttigare ta då 1 dl rågmjöl + 1 dl vetemjöl)
½ dl havregryn
½ msk salt

När pajskalet är utpressat i formen brukar jag lägga den in i kylen i minst 30 min och därefter brukar jag grädda skalet i ugnen i ca 5-10 minuter i 225 grader.

Fyllning:
1 pkt riven skinka
1 röd paprika

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk Salt

Fyll pajskalet med skinka, paprika och något annat om man vill ha de. Vispa ihop äggstanningen och släng in i ugnen i 20-40 min. Pajen är klar när äggstanningen tagit ihop sig.

/Anna-Karin

Glömde tyvärr att fota.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0