Morots- och linfröbullar

Ett väldans gott bröd!
Ingredienser;
50g jäst
10dl vatten
100g smör eller margarin, rumstemp (vi använder 1dl olja)
4 tsk salt
4 msk flytande honung
4 rivna morötter (ju större, desto saftigare blir bröden)
2 dl linfrön
10dl rågsikt
ca 18dl vetemjöl
  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den är smidig.
  3. Jäs ca 1 timma.
  4. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord.
  5. Dela degen i ca 20 bitar.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Jäs ca 30 min utan bakduk.
  8. Sätt på ugnen på 225°
  9. Grädda 10-15 min mitt i ugnen.
  10. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Frys in bullarna och värm just innan du ska äta den. Då hålls dom färska.
/Emporna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0