Mycket smakrik och god kycklingrätt med lite sting!

kYckling med kokos
ocH Röd cuRRY, 4 port
400g bröst- eller lårfilé av kyckling
3 msk japansk soja
1 burk kokosmjölk, 400g
1 msk färsk ingefära, finriven
1 krossat citrongräs (den tjocka delen)
1 msk röd curry pasta
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk fisksås
4 finstrimlade limeblad eller finrivet limeskal
1-2 tsk socker
1 msk lime, pressad
1 dl färsk hackad thaibasilika eller koriander.
Skär köttet i strimlor och blanda
det med sojan. låt köttet marinera i sojan i
20-60 minuter.
Rör om i burken med kokosmjölk.
hetta upp 2/3 av kokosmjölk med ingefära,
citrongräs, röd curry, vitlök, och fisksås.
Rör ner lite kött i taget och koka upp
mellan.  låt puttra under lock i ungefär
tio minuter tills köttet är mört.
Blanda ner limeblad/finrivet limeskal,
socker och pressad lime. tillsätt den sista
kokosmjölken och thaibasilika/koriander.
Tips! Blanda gärna ner säsongens grönsaker eller kikärter från burk. För den som
vill kan köttet bytas helt mot blötlagda,
kokta   kikärter. Fisksåsen får alla andra
smaker att lyfta.  att tillsätta en del av
kokosmjölken i slutet räddar den fina kokossmaken. Servera med ris och mycket
grönsaker
Kyckling med kokos och röd curry, 4 portioner

Ingredienser:
400g bröst- eller lårfilé av kyckling
3 msk japansk soja
1 burk kokosmjölk, 400g
1 msk färsk ingefära, finriven
1 krossat citrongräs (den tjocka delen)
1 msk röd curry pasta
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk fisksås
4 finstrimlade limeblad eller finrivet limeskal
1-2 tsk socker
1 msk lime, pressad
1 dl färsk hackad thaibasilika eller koriander.
  1. Skär köttet i strimlor och blanda det med sojan.
  2. Låt köttet marinera i sojan i 20-60 minuter.
  3. Rör om i burken med kokosmjölk.
  4. Hetta upp 2/3 av kokosmjölk med ingefära, citrongräs, röd curry, vitlök, och fisksås.
  5. Rör ner lite kött i taget och koka upp.
  6. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört.
  7. Blanda ner limeblad/finrivet limeskal, socker och pressad lime.
  8. Tillsätt den sista kokosmjölken och thaibasilika/koriander.
  9. Tips! Blanda gärna ner säsongens grönsaker eller kikärter från burk.
  10. För den som vill kan köttet bytas helt mot blötlagda, kokta kikärter.
  11. Fisksåsen får alla andra smaker att lyfta.
  12. Att tillsätta en del av kokosmjölken i slutet räddar den fina kokossmaken.
  13. Servera med ris och mycket grönsaker.
En mycket god kycklingrätt som jag har gjort på skolan. Citrongräs är inget måste. Den har lite sting så att säga, så vill du inte ha så starkt så ta det lugnt med curry pastan! :) Gott med ris till!
Smaklig måltid!
/Empan J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0