Chokladmousse

En smaskig efterrätt! :)


Mörk chokladmousse:

200g mörk choklad

2st äggulor

2 msk socker

3dl grädde


Vit chokladmousse:

3dl grädde

150-200g vit choklad


Mörk mousse:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Vispa grädden lätt.
  4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
  5. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.


Vit mousse:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
  3. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.

 

Garnera med en matsked passionsfrukt.

 

/EmpanE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0