Kycklingsoppa med apelsinsmak
Kycklingsoppa – 4 personer
3 Små morötter
1 Palsternacka
1 Röd paprika
1 Vitlök
1 Apelsin
2 grönsaksbuljongtärningar
1 Liter vatten
2 Kycklingfiléer
Hacka morötterna, palsternackan, paprikan och vitlöken i små bitar. Koka dem tillsammans med buljongtärningarna tills grönsakerna är mjuka. Mixa allt till en slät soppa.
Lägg i kycklingfiléerna som är hackade i tärningar och skalet från apelsinen som du rivit med rivjärn och koka i ca 10 minuter. Kolla noga så att kycklingen är igenomkokad, den ska vara vit hela vägen om du skär den på hälften. Servera med en klick Cremé Fraiche i soppan. Servera!
/Anna-Karin
3 Små morötter
1 Palsternacka
1 Röd paprika
1 Vitlök
1 Apelsin
2 grönsaksbuljongtärningar
1 Liter vatten
2 Kycklingfiléer
Hacka morötterna, palsternackan, paprikan och vitlöken i små bitar. Koka dem tillsammans med buljongtärningarna tills grönsakerna är mjuka. Mixa allt till en slät soppa.
Lägg i kycklingfiléerna som är hackade i tärningar och skalet från apelsinen som du rivit med rivjärn och koka i ca 10 minuter. Kolla noga så att kycklingen är igenomkokad, den ska vara vit hela vägen om du skär den på hälften. Servera med en klick Cremé Fraiche i soppan. Servera!
/Anna-Karin
Kommentarer
Trackback