Banankaka

Här kommer receptet på banankakan.


Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk (eller vatten)
1-2 Bananer (bananerna ska helst vara väldigt mogna, prickiga bananer är bäst) 1 msk Matfett att smörja in formen

Börja med att vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och häll sedan i bunken tillsammans med socker/äggblandningen.
Häll sedan i resten av ingredienserna och blanda, mosa den banana som ska i med gaffel. Häll allt i en ugnsform och in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Stick ner en provsticka och se om den är klar, Helst ska den vara lite halvfärdig så att den är lite saftig. (OBS! Se upp så att den inte blir torr!!)

/Anna-Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0