Chokladpannacotta

Här kommer efterrätten från våran lilla "halv 8 hos mig"
Ska stå i kylen i ca 3 timmar, så tillaga dem redan på dagen!
Ingredienser för 4 portioner

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1.12 st gelatinblad
Garnering;
  • Bär
  • Grädde

  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med hallon och blåbär och grädde

/EmpanE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0