Chokladpannacotta
Här kommer efterrätten från våran lilla "halv 8 hos mig"
Ska stå i kylen i ca 3 timmar, så tillaga dem redan på dagen!
Ingredienser för 4 portioner
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk socker
- 150 g mörk blockchoklad
- 1.12 st gelatinblad
Garnering;
- Bär
- Grädde
- Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
- Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
- Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
- Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med hallon och blåbär och grädde
/EmpanE
Kommentarer
Trackback