Matbröd med kross

Här kommer ett till gott sorts bröd!

Ingredienser;

4dl krossad råg eller vete
8dl vatten
10dl filmjölk
100g jäst
4tsk salt
4msk olja eller flytande margarin
26dl rågsikt
  1. Koka kross och vatten ca 10 min. Rör om då och då.
  2. Häll "gröten" i en bunke.
  3. Blanda i fil. Kontrollera att blandningen är fingervarmt.
  4. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig.
  5. Tillsätt salt, olja eller margarin och nästa allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  6. Arbeta ihop till en smidig deg.
  7. Jäs den övertäckt i ca 30 min.
  8. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
  9. Forma degen till små bollar.
  10. Lägg dem på en plåt, smord eller bakplåtspapper
  11. Jäs under bakduk i ca 30 min
  12. Sätt på ugnen på 200°
  13. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 min (tills dom får en brun fin yta)
  14. Låt bröden svalna på galler eller under bakduk.
Frys in bröden och ta fram när du ska äta dom, då hålls dom färska.
/Emporna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0