Morots- och linfröbullar
Ett väldans gott bröd!
Ingredienser;
50g jäst
10dl vatten
100g smör eller margarin, rumstemp (vi använder 1dl olja)
4 tsk salt
4 msk flytande honung
4 rivna morötter (ju större, desto saftigare blir bröden)
2 dl linfrön
10dl rågsikt
ca 18dl vetemjöl
10dl vatten
100g smör eller margarin, rumstemp (vi använder 1dl olja)
4 tsk salt
4 msk flytande honung
4 rivna morötter (ju större, desto saftigare blir bröden)
2 dl linfrön
10dl rågsikt
ca 18dl vetemjöl
- Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den är smidig.
- Jäs ca 1 timma.
- Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord.
- Dela degen i ca 20 bitar.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs ca 30 min utan bakduk.
- Sätt på ugnen på 225°
- Grädda 10-15 min mitt i ugnen.
- Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Frys in bullarna och värm just innan du ska äta den. Då hålls dom färska.
/Emporna
Kommentarer
Trackback