Chokladmousse
En smaskig efterrätt! :)
Mörk chokladmousse:
200g mörk choklad
2st äggulor
2 msk socker
3dl grädde
Vit chokladmousse:
3dl grädde
150-200g vit choklad
Mörk mousse:
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa äggulor och socker krämigt.
- Vispa grädden lätt.
- Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
- Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
Vit mousse:
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
- Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
Garnera med en matsked passionsfrukt.
/EmpanE
Kommentarer
Trackback