Ris och baconinlindad kyckling med currysås
4 portioner
Ris
2 stora (4 små) kycklingfiléer
1 pkt Bacon
Peppar
Salt
3 msk Matfett
2 ½ msk Curry
2 msk mjöl
2-3 dl mjölk
½ gullök
Koka ris.
Skär upp kycklingfiléerna i lämpligt stora bitar, gnid in peppar och salt och linda in dessa med bacon. Tänk på att snåla lite med saltet då baconen redan bidrar med saltig smak. Dessa förs in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader. Kontrollera genom att skära igenom för att se om kycklingen är klar!
Currysåsen kan du göra medans kycklingen är i ugnen. Börja med att lägga matfett i en kastrull tillsammans med currykrydda och finhackad gullök tills löken blir gyllenbrunt. Strö över lite mjöl och vispa runt, häll sedan i vätskan. Är såsen för tjock häller du i lite mer mjölk och för tunn så blanda i lite mjöl. Smaka och tillsätt mer curry om det behövs.
/Anna-Karin
Ris
2 stora (4 små) kycklingfiléer
1 pkt Bacon
Peppar
Salt
3 msk Matfett
2 ½ msk Curry
2 msk mjöl
2-3 dl mjölk
½ gullök
Koka ris.
Skär upp kycklingfiléerna i lämpligt stora bitar, gnid in peppar och salt och linda in dessa med bacon. Tänk på att snåla lite med saltet då baconen redan bidrar med saltig smak. Dessa förs in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader. Kontrollera genom att skära igenom för att se om kycklingen är klar!
Currysåsen kan du göra medans kycklingen är i ugnen. Börja med att lägga matfett i en kastrull tillsammans med currykrydda och finhackad gullök tills löken blir gyllenbrunt. Strö över lite mjöl och vispa runt, häll sedan i vätskan. Är såsen för tjock häller du i lite mer mjölk och för tunn så blanda i lite mjöl. Smaka och tillsätt mer curry om det behövs.
/Anna-Karin
Kommentarer
Postat av: EmpanE
mmm, det såg gott ut! :)
Postat av: Maria
Snygg presentation!
Nu måste jag med ta tag i bloggen!!!!
ps vi ska också äta baconlindad kyckling idag =) ds
Trackback