Skinkpaj
Skinkpaj för 4-6 personer
Pajskalet brukar jag göra efter detta recept, blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform.
100 gram margarin eller smör
2-3 dl vetemjöl (lite nyttigare ta då 1 dl rågmjöl + 1 dl vetemjöl)
½ dl havregryn
½ msk salt
När pajskalet är utpressat i formen brukar jag lägga den in i kylen i minst 30 min och därefter brukar jag grädda skalet i ugnen i ca 5-10 minuter i 225 grader.
Fyllning:
1 pkt riven skinka
1 röd paprika
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk Salt
Fyll pajskalet med skinka, paprika och något annat om man vill ha de. Vispa ihop äggstanningen och släng in i ugnen i 20-40 min. Pajen är klar när äggstanningen tagit ihop sig.
/Anna-Karin
Glömde tyvärr att fota.
Pajskalet brukar jag göra efter detta recept, blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform.
100 gram margarin eller smör
2-3 dl vetemjöl (lite nyttigare ta då 1 dl rågmjöl + 1 dl vetemjöl)
½ dl havregryn
½ msk salt
När pajskalet är utpressat i formen brukar jag lägga den in i kylen i minst 30 min och därefter brukar jag grädda skalet i ugnen i ca 5-10 minuter i 225 grader.
Fyllning:
1 pkt riven skinka
1 röd paprika
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk Salt
Fyll pajskalet med skinka, paprika och något annat om man vill ha de. Vispa ihop äggstanningen och släng in i ugnen i 20-40 min. Pajen är klar när äggstanningen tagit ihop sig.
/Anna-Karin
Glömde tyvärr att fota.
Kommentarer
Trackback