Apelsinkyckling
Hej och hå!
Här kommer ett recept som även finns i vår kokbok som jag gjorde till middag idag.
4 personer
600 gr kycklingfilé
3 Apelsiner
2 msk vetemjöl
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Matfett till pannan
1 dl grädde eller creme freise
hackad persilja
- Riv av skalet på en av apelsinerna och pressa ut saften från två apelsiner i en bunke/liten skål. Den tredje apelsinen skär du bort skalet på och gör klyftor av det hela.
- Blanda mjölet med salt och peppar på en tallrik, vänd kycklingfileérna i mjölet och stekt dem sedan.
- Låt kycklingen steka i ca 6 minuter så att de får en fin yta runt om.
- Häll sen på apelsinsaften + apelsinskalet på och låt sjuda under lock tills att kycklingen är klar.(6-8 min)
-När kycklingen är klar så slänger du i apelsinskivorna och grädden/cremefreisen tills det är varmt.
-Strö över med persilja och det är klart!
/Anna-Karin
Här kommer ett recept som även finns i vår kokbok som jag gjorde till middag idag.
4 personer
600 gr kycklingfilé
3 Apelsiner
2 msk vetemjöl
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Matfett till pannan
1 dl grädde eller creme freise
hackad persilja
- Riv av skalet på en av apelsinerna och pressa ut saften från två apelsiner i en bunke/liten skål. Den tredje apelsinen skär du bort skalet på och gör klyftor av det hela.
- Blanda mjölet med salt och peppar på en tallrik, vänd kycklingfileérna i mjölet och stekt dem sedan.
- Låt kycklingen steka i ca 6 minuter så att de får en fin yta runt om.
- Häll sen på apelsinsaften + apelsinskalet på och låt sjuda under lock tills att kycklingen är klar.(6-8 min)
-När kycklingen är klar så slänger du i apelsinskivorna och grädden/cremefreisen tills det är varmt.
-Strö över med persilja och det är klart!
/Anna-Karin
Kommentarer
Trackback