Thai Panaeng Curry med Kycklingfilé

Här kommer recept på en thai kycklinggryta. Egentligen är receptet för lax men jag har bara gjort det med kyckling och det blir mycket gott. Gör med antingen ris eller nudlar.




Ingredienser för 4 personer

 

1 burk thai panaeng curry 400 ml

300 g Kycklingfilé
1 burk bambuskott
1 ask färsk spenat
6 nystan äggnudlar (eller ris om man vill ha det)
Ev: 1 tsk hackad röd chili till garnering

 

Gör så här

Häll innehållet i mrs cheng's thai panaeng curry i en kastrull, hetta upp, rör då och då. Tillsätt bambuskott och kycklingfilén, skuren i stora bitar. Låt sjuda tills fisken är klar, ca 5 minuter. Servera tillsammans med mrs cheng's egg noodles. Garnera med hackad röd chili.



/Anna-Karin



Lax med potatismos

Tjabba. Gjorde lax igår och det blev asgott!! Receptet kommer här för 4 personer:

Ingredienser:
4 bitar lax
4 portioner potatis
Salt
Svartpeppar
3 Vitlöksklyftor
2 msk senap
2 dl mat yoghurt

Koka potatisen och när den är klar gör man mos av det med hjälp av elvispen. Tips är att ha lite smör i potatisen + varm mjölk så blir de lite godare.

Lägg ugnen på 175 grader. När man gör laxen är det ett tips att gnida in lite salt och peppar i laxen för mer smak sen. I matyougurten blandar man i salt och peppar, senap och vitlök. Blanda ihop allt och bre ut de på laxbitarna.

Ät och njut.

/Anna-Karin


RSS 2.0