Hel kyckling i ugn
En hel kyckling
kryddor ex: vilka färska kryddor som helst enligt Eric. Vi har dock bara haft:
Chili
Vitlök
Soja
citron
Smörklick
(Rotfrukter)
Salt, peppar
- Tina kycklingen
- Skär 4 snitt i kycklingen
- Pressa vitlök och skär chili. Smörj in kycklingen med kryddorna och pressa i under skinnet och i snitten.
- Häll på soja och smörj in den ordentligt
- Pressa lite citron över (efter smak)
- Salta och peppra
In i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
Severa med ris och sallad!
Ni kan nog räkna ut att vi använder en jävla massa chili och vitlök i de här huset haha=)
/Maria
Godaste laxpaketen
Godaste laxen ever som jag slängde ihop idag. Glömde dock ta bild.
2 portioner
2 Laxbitar
1 färsk chili
2 klyftor vitlök
10 oliver
en halv rödlök
(En tsk röd pesto)
en skvätt grädde
en liten klick smör
(I Erics hade jag i röd pesto och det blev inte bra enligt mig. Eric älskade det dock! Men tips: Skippa!)
- Tina laxen.
- Lägg en laxbit på en bid folie.
- Pressa över vitlök.
- Hacka upp chilin och fördela mellan paketen.
- Hacka oliverna och fördela mellan paketen.
- skör löken och fördela mellan paketen.
- Häll på grädde (ca två msk per paket.
- Klicka en klick smör i varje paket.
- Förslut noga!!!!
- Sätt ugnen på 200 grader och låt paketen stå i ugnen i ca 15-20 min.
- Ät med ris och sallad!
Nästa gång kommer en bild =)
/Maria
Chokladmousse
En smaskig efterrätt! :)
Mörk chokladmousse:
200g mörk choklad
2st äggulor
2 msk socker
3dl grädde
Vit chokladmousse:
3dl grädde
150-200g vit choklad
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa äggulor och socker krämigt.
- Vispa grädden lätt.
- Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
- Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
Vit mousse:
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
- Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
Garnera med en matsked passionsfrukt.
Himmelsk kycklingryta!
Här kommer en suuuupergooood kycklinggryta!! :)
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
4 msk strimlade soltorkade tomater i olja
4 msk tomatpuré
2 ½ dl mellangrädde
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk maizenaredning
1 tärning hönsbuljong
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1 tsk soja
1 msk margarin eller olja att steka i
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i en stekpanna tills de är i stort sett genomstekta.
2. Salta och peppra efter smak.
3. Lägg sedan i övriga ingredienser och låt allt puttra i cirka 10 min.
4. Smaka av krydda mer om det behövs.
5. Servera gärna med tagliatelle och en god sallad!